Peter Huffmeijer

vHmp Peter portret 2

Peter Huffmeijer (1952)

Peter volgde de opleiding fysiotherapie in Breda en studeerde in 1977 af. Gaande weg ontdekte hij dat zijn voorkeur uitging naar het werken in ’n particuliere praktijk. Sport, manuele therapie, orthopedische geneeskunde en motorische training bij kinderen waren de gebieden waar hij aanvankelijk de meeste affiniteit mee had. Op 1 augustus 1977 startte hij als fysiotherapeut op de Dommeldalseweg in Geldrop. In 1980 specialiseerde hij zich in ‘sportfysiotherapie’ en jarenlang begeleidde hij de sporters van VV Geldrop. In 1983 volgde Peter de opleiding ‘sensomotorische training’ en in 1985 ‘orthopedische geneeskunde’. Uiteindelijk is Peter zich gaan toeleggen op ‘manuele therapie’ in al zijn facetten en in 1990 werd de specialisatie ‘manuele therapie’ aan zijn c.v. toegevoegd. In 1994 voltooide hij ‘scholing en wetenschap’ en in 1999 de opleiding ‘Butler en Mulligan’. In 2003 vond Peter dat het tijd werd voor verandering van werkomgeving en startte hij samen met Marjoke van Haastrecht en Saskia Dewamme zijn huidige praktijk aan de Laarstraat 4a in Geldrop.

Studie en training van praktische vaardigheden zijn altijd doorgegaan, in 2005 volgde Peter de opleiding ‘arbeidsfysiotherapie’ en in 2012/2013 de ‘Master studie Manuele Therapie’ voor manueel therapeuten.

Ik was veertien jaar toen ik wist dat ik fysiotherapie wilde gaan en dat heb ik ook gedaan. Ik merkte al snel dat ik graag samenwerkte met collega’s in een overzichtelijk team. Dat vond ik altijd al stimulerend en inspirerend en dat vind ik nog steeds erg belangrijk. Ik denk dat mijn passie voor fysiotherapie voortkomt uit de behoefte om op ’n persoonlijke wijze orthopedische klachten te verhelpen. Wat me daarbij boeit is de samenwerking met de mens achter de patiënt, samen zoeken naar de beste behandeling.

terug naar team